En Mubb i den stora röken

Nu har Marianne varit här i nästan en hel vecka.

Just nu är hon och armbågar sin väg genom topshop medan jag fightas med stigande mailköer på kundsupporten. Vi ska snart ta lunch ihop på Japanese Kanteen och äta min standardrätt Chicken Katsu Curry.

I fredags var vi på Primark och Marianne älskade det. Det är tilloch med billigare än H&M där. Sedan låg vi i Hyde Park och tittade på nudister i fälten. Det finns ett litet fält i Hyde Park där nakna gubbar och gummor vandrar runt som antiloper. En gubbe hade svarta tanga på sig, vilket var smått obehagligt.

På kvällen stack vi till puben med Simon och hans vänner. Ricky som drömt om Marianne på myspace-bilder i två år blev till sig och höll Marianne i handen när de satt i soffan (på rickys störigt charmiga sätt, detta betyder självklart inget från Mariannes sida). Senare på kvällen hamnade vi på ett väldigt kontigt ställe i Shoreditch som kändes som en blandning av Kartago och en drug den. Vi smet in genom en röd dörr uppför tre trappor där det fanns en gömd lite klubb man kunde boka in, folk spelade i rum som bokstavligen osade av svett och på väggen fanns noteringar från Pete Doherty om hans senaste tripp. Vince Noir från Nathan Barley och the mighty boosh klev fram från en hörna med högklackat och cowboyhatt, och Marianne sprang efter honom för en bild. Han var helt borta men gav oss en bild och varsin puss på kinden. Både jag och Simon blev svaga i knäna.

Dagen efter låg vi på stranden i Brighton och vilade oss. Vi åt fish n chips och Marianne badade i engelska kanalen. Brighton var väldigt fint och lugnt brevid London. Marianne tycker att London är lite stort, och framförallt att jag bor ute i ingenstans. Det stämmer alldeles för bra. Men judarna har en förtrollande effekt på Mariannes innerst inne judiska hjärta. Kanske kan de hjälpa henne konvertera någon gång i framtiden. Tills dess fortsätter vi häpnas över att de pratar hebreiska med varandra trots att de bott i London i flera hundra år. Och att kvinnorna rakar av sig håret och sedan bär peruk.

Igår träffade vi Ania, Oliwias halvsyster, alltså Mariannes systers syster, och satt och drack öl brevid Tower Bridge. Marianne köpte vintage-stövlar på Camden Market och jag en liten brun basker. När vi kom hem hade Ralph och Siobhan köpt en present till oss för att vi sjöng ABBA på morgonen sådär spontant. Det var en tallrik med english breakfast i toffee.

Ikväll ska vi på invigningen av en fotoutställning i Royal Albert Hall som Claire gav mig biljetter till. Det ska bli en fin avslutning av en lycklig vecka.

För övrigt så har Simon blivit antagen till att lära ut Japanska i Tokyo i ett år, och jag missade den där lägenheten som jag tyckte så mycket om, så ska flytta in hos han och hans föräldrar i helgen.

Kommentarer
Postat av: Filip

Oj, Vince Noir...det e stort.
Simon japanska?? Kan han det?

2007-09-11 @ 20:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0