Konst

image133

Varje morgon står de här CSI-liknande figurerna på gräsmattan i Hoxton square. Första gången jag sömnigt snubblade in i dem tog det mig en minut att inse att de var av plast och att inget läskigt hade hänt. De har flyttats ut på gräsmattan där varje morgon i ungefär en vecka nu.

Igår kväll fanns en liknande installation utanför puben 200 meter bort, fast med ett vitt tält i mitten och polismän som faktiskt rörde på sig. Det tog en hel dag för mig att inse att någon faktiskt blivit ihjälstucken och att det inte var konst.

Nästa vecka ska Martins vännina Anna Magnusson flytta in i mitt rum och jag ska tillbaka till västra London, så pappa behöver inte oroa sig för vita tält och gräsmattor, men vår brevbärare kan nog bli lite bekymrad över posten.
Nu när våren kommer är tillochmed de höga betonghusen i Hackney Central vackra. Näktergalerna kvittrar och Homerton känns som den finaste platsen i världen med sina slitna gator och rostiga bilar.

Ikväll är Dashas sista kväll på puben innan Moskva och dagen i ära har jag och Tim satt upp ett vad om pilkastning. Den av oss som förlorar matchen på pubens darttavla måste skrobbla 3 skivor med Good Charlotte till sitt Last.fm-konto. Det stod mellan dem, UB40 och Simply red, men vi kom fram till att Good Charlotte var det hårdaste straffet. Jag har redan lite ont i magen.

Diskriminering

För en vecka sen fick jag skäll på jobbet för att diskriminera mot svenskar som inte är från Skåne. Det är sjukt komiskt. Min chef verkar ha förväxlat Skåne med Baskien, och jag fick lära mig att man inte ska säga till överordnade amerikaner att 'se det roliga i det hela' när de tror att man kan få dem stämda. Jag fnissar fortfarande lite åt det i smyg dock.

Min favorit på jobbet, Dasha, ska åka tillbaka till Mosva om en vecka för gott. Sen ska hon gifta sig. Hon sa att jag måste komma på bröllpet, som enligt hennes beskrivning består av väldigt mycket vodka, väldigt lite kyrka och en sallad med allt gammalt man hittar i kylen som hon kallar "Russian Salad". Ska bli intressant.

RSS 2.0