Gissa bandet!

Till alla de som använder Last.fm och läser vad jag skriver här (läs: Björn och Patrik), vilket band är det som både jag och Patrik lyckats krypa upp och bli topplyssnare på?

image96

Ledtråd - skaane-tagg

Pris: En pint, eller två starköl, beroende på var vi ses nästa gång ;)

Dagens outfit

image92

I lördags var jag på halloweenfest i Brick Lane.
Jag klädde ut mig till självmordsbombare (hade ett par fler masker om huvudet innan det blev för varmt och var tvungen att ta av dem).

Det var en väldigt rolig fest, och ännu roligare blev det när jag träffade två svenskar som tyckte att det var fördomsfullt och upprörande att jag hade en palestinasjal på mig som självmordsbombare.
Svenskarna måste vara världens mest politiskt korrekta folk. Av två hundra personer, x antal iranier och muslimer, är det självklart svenskarna som blir upprörda. De andra bara skrattade.

Politiskt korrekthet är hemskt humorlöst ibland.

Andra outfits som förgyllde kvällen var Borat, en väldigt bra kopia av Amy Winehouse, tyska lederhosen gjorda en en IKEA-påse och Gregs klassiska clockwork-alex.

image93image94image95

The office

Visserligen finns det inget som går upp mot the office, eller att lägga staplers i Jelly (se nedan), men när det gäller töntiga practical jokes kommer Last.fm-kontoret kanske inte jättelångt efter:

image91



Förresten blev jag igår officiellt en gift tant.
Stefan hade en bra dag och satte mig o SImon på gästlistan till Justice och Chemical Brothers på Koko. När jag o Simon kom dit insåg vi att Chemical Brothers spelade så sent att vi inte skulle hinna med sista tåget hem - nej, vi måste ta bussen! Så vi bestämde oss helt enkelt för att sticka hem innan de ens gått upp på scen. Jag ångrar mig bittert idag, och undrar om dessa tant-ryck kommer dyka upp ofta framöver?

För oss som bara vill dansa



När kommer Sorro kunna dansa såhär till backstreet boys?

Alla goda ting är tre?

Igår var en fantastiskt dag.
Jag blev befodrad, fick ett jättefint paket från Pappa och Annan på posten och en present från norska skatteverket på bankkontot.

Från och med idag är jag Business Analyst på Last.fm. Det låter ganska fancy tycker jag. Nu kanske jag tillochmed får mina egna visitkort. Och så har jag fått en vettig lön med fem veckors semester.

I helgen var jag i Camden och passade på att ta en bild på Koko åt Filip. Den blev tyvärr lite skakig.

image79

image82

Jag såg en man på tunnelbanan med den hemskaste outfiten jag någonsin sett; ett helt kit med dollarsedlar på. Byxor, Tjärna t-shirt, skor - allt! Jag försökte sett nätt och cool ut genom att göra v-tecknet men så är det ju bara japanskor som kan den saken.

image83

Fick även träffa Rickys flickvän för första gången. Hon var trevlig och släpade runt på en systemkamera på puben. Svor precis lika mycket som Ricky.

image86

Simon hatar jazz mer än jag hatar calypso, men jag släpade ändå med honom till en jazzpub i söndags för sunday roast. De här söta gubbarna spelade alldeles fantastiskt och jag vet vart jag ska ta Pappa och Anna när de kommer hit. Chick Corea spelar på Barbican i November och jag ska nog vara pretentiös nog för att köpa en sittplatsbiljett och gå dit, ensam och mystisk.

image85

image87

Sen Simon började jobba på TopMan har han blivit en modekatt. Här sitter han och posar på Primrose HIll i sin nya skepparkavaj. Jag trodde aldrig jag skulle träffa någon som kan diskutera ett visst par jeans lika mycket som Filip. Tyvärr verkar det som att min pojkvän håller på att bli den personen.

image88image89image90

Pappa och Annas paket.

Chopin, mon amour

Idag såg jag något fantastiskt som kanske kan bota mitt smått ohälsosamma förhållande till Heroes of Might and Magic III-V.

De har gjort ett spel av Chopins liv på dödsbädden! Som en tuberkolossjuks feberdrömmar om mystiska världar och bossar för vilka man måste spelar sonater för att de inte ska döda en. Det låter väldigt speciellt.
Och det ser väldigt fint ut. Aimee har xbox och nintendo och Jono ska ta med sig en storbildsTV till vårt nya hus så det kanske hade varit bra att införskaffa sig det här snart. Tänk vilka härliga vinterkvällar när man bara kan sitta inne och stänga in sig med sitt spel, sova och drömma om det, för att sedan vakna och spela vidare...

Jag älskar japanerna för att de jämt skapar såna här saker.

image75
image76
image77
image78

Gynekologskräck

Jag har inte sett Michaels Moores sicko ännu, men eftersom jag nu provat på NHS själv så kan jag iallafall intyga att delar av den engelska sjukvprden är bra.
På Annas råd åkte jag för att få en gynekologundersökning imorse. Bara för att kolla att allt är ok.
Jag ska inte gå in på några initma detaljer, men det fanns tre personer i rummet, varav en var en nervös manlig student som hela tiden täckte min överkropp med papper. Och jag var ju påklädd där så jag fattade inte riktigt varför.

Gynekologen själv trippade runt i högklackat och såg ut lite som Nancy Dell'Olio (Svennis fru).

Hur som helst var allt gratis och det gick tio gånger snabbare att få allt uppkollat än det nånsin gjort hemma. Så det var en relativt trevlig upplevelse.

Jag trodde att mitt första möte med gynekologstolen skulle vara mer skräckfyllt. I Norge har de tapetserat gynekologrum och stolar med marimekko för att få folk att koppla av mer. Vet inte om det hade hjälpt mig särskilt mycket.
image74
(Nästa vecka ska jag, Aimee och Jono få flytta in i huset! Ska blir skönt att få lite eget utrymme efter två månader hos Simon.)

Gamla spöken

image73

Igår fick jag mail från ett gammalt spöke. Han hävdade att han hade haft en dröm om att jag flög till honom, och att vi blev vänner igen. Allt var himlen och underbart. Och nu när det är nio månader sen vi pratade är det väl på tiden att jag förlåter honom? Han flikade även in att han aldrig skulle glömma hur hans vän berättat för honom att jag ersatt sprit med sex! Vilken slampa jag blivit sen han dumpade mig.

Jo Heston, och det bästa för att lösa denna röra jag tydligen lever i måste ju vara att bli tillsammans med dig igen.

Det kändes skönt att det bara gjorde lite ont att radera det mailet. Sen kom Simon hem och det blev bättre.
Idag känns det nästan igenting alls. Nästan.

(varför klär man ut sina hundar till kkk?)

Mitt nya hus del II (Homerton 4evahh)

Letade upp ett forum för min nya stadsdel, Homerton, på internet. De flesta presentationerna såg ut såhär:

JUSH WAITIN 4 DA RITE BOI 2 CUM ALONG SO I CAN HUBY DAT INIT BRUV IM ON SWINGERZ GET ME SO IF U WANNA HYPE ILL SHOW U LEVELZ 2MANY WASTE GAL HYPIN IM A BIG GYAL OUT ERE ((2 MANY BLACK BOIZ DEALIN WHITE N MIXED RACE GALZ DATS HOW I NO U AIN'T REAL NIGGAZ))

Och sen fanns det bilder:

image72

(personligen tycker jag att killen med luvan ser ut som nån från kidulthood. Eller gorillaz)

Mitt nya hus

Har varit seg med skrivandet på det senaste. Sorry pappa.

Jag och två personer från jobbet, Aimee och Jono, håller på att skaffa hus ihop. Eller vi har nästan skaffat det. Återstår bara att betala deposition coh flytta in. Det ser ut såhär:

image67

image68image69

Vi är väldigt glada över det. Det är billigt och ligger relativt centralt. Och det är väldigt sött inuti. Så nu kan ni komma och hälsa på och bo så mycket ni vill.

I helgen var jag och Simon på en mässa om Italien som Michael skickat mig på. Det var skoj med en massa vinprovning. Och mat. Massor med salami. Så nu har jag ungefär sex artiklar att fixa inom de närmsta två veckorna.

Under tiden ska vi flytta, åka till IKEA (jag har övertalat min svenskaelev Matt att köra oss dit i sin bil, vi ska äta svensk mat och prata svenska under tiden), jag ska bli uppgraderad till bizdev vilket slukar ännu mer arbetstid och slutligen trösta Simon som inte ska åka till Japan trots allt. Fast det är ganska skönt ur egoistisk synvinkel att han inte ska iväg.

Vill förresten tipsa alla om väldigt spännande läsning just nu i den här bloggen, och som svar till Patriks senaste fråga om björnen som rev en jägare - jag fattar inte heller uppståndelsen. Med risk att låta som en ignorant skåning som aldrig levt nära vidmarken - ger man sig in i leken får man leken tåla. Det är väl knappast oväntat att en jägare blir riven av en björn, eller särskilt chockerande.

Familjen

Skånsk synthpop är kärlek. Särskilt till en grym video.


RSS 2.0